Hoppa till huvudinnehåll

Stort drama i Masters – Willett segrare efter Spieths kollaps

Danny Willett får den gröna kavajen
Danny Willet fick den gröna kavajen. Danny Willett får den gröna kavajen Bild: All Over Press willett,golf,Danny Willett

Jordan Spieth såg ut att gå mot sin andra raka seger i US Masters men han tappade allt under den sista rundan. I stället kunde britten Danny Willett ta sin första majorseger.

Allt hade mer eller mindre gått Jordan Spieths väg under årets första major US Masters. Inför den sista dagen hade han en betryggande ledning och efter fyra birdies i rad var det mycket som talade för att den gröna kavajen skulle bli hans igen.

Men då började det stora raset. Bogeys på det tionde och elfte hålet men det var inget mot det som hände på tolfte hålet. Spieth behövde sju slag för att klara hålet efter att bollen både hamnat i vattnet och sedan i bunkern.

Fyra slag över par blev saldot på det tolfte hålet och segerchanserna försvann för Spieth.

– Det var 30 svåra minuter och jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva det igen, sa en besviken Spieth efter den sista rundan enligt nyhetsbyrån AFP.

Bakom Spieth gjorde britten Danny Willett en stabil runda med fem birdies och det räckte hela vägen till seger.

Willett vann närmast före landsmannen Lee Westwood medan Spieth slutade trea.

– Det är helt galet. Ord kan inte beskriva vad jag känner just nu och jag kan inte riktigt förstå vad som har hänt, sa en glad segrare efter tävlingen.

Danny Willet är den första europé att vinna US Masters sedan 1999 då segern gick till José Maria Olazabal från Spanien.