Hoppa till huvudinnehåll

Vad ska KAJ sätta sina nyförvärvade pengar på?

KAJ med pengaregn i bakgrunden
Grattis KAJ! KAJ med pengaregn i bakgrunden Bild: Bilder redigerad. Originalbild: Eva Lingon yle x3m

Idag blev Humorgruppen KAJ 13 000 euro rikare. Vad ska de göra med alla dessa pengar? X3M:s morgonprogram Succémorgon vet hur man slösar pengar och har därför erbjudit KAJ sin expertis.

Ka-ching! Så låter det idag i Humorgruppen KAJ:s kassa. Svenskfinlands älsklingstrio kammade hem ett pris på 10 000 euro och fick dessutom ett stipendium på 3000 euro i Kulturfondens utdelning. Totalt magnifika 13 000 euro! Vad i all världen ska de sätta pengarna på? En brevlåda i Panama? En segelbåt? Ett slott i Vörå? Möjligheterna är oändliga. Tack och lov ringde Succémorgon upp Axel Åhman och erbjöd sin dyrbara expertis.

1. Gem

Gem är viktigt att ha då man håller koll på låttexter och sånt. Det har ju KAJ mycket av. För 13 000 euro skulle de få 522 000 gem. Inte illa, det borde ju räcka en god stund.

- Oj, fantastiskt. Det är många manus, instämmer Axel.

2. Tejp

Tejp löser alla problem. Ibland går saker sönder, en beklaglig realitet vi alla lever med. Då ska man se till att man alltid har tejp nära till hands. KAJ skulle få 3258 tejprullar för sina nyförvärvade 13 000 euro. Tejp lämpar sig ypperligt också för andra kreativa projekt; man kan tejpa fast publiken längs väggarna då alla inte ryms att sitta på KAJ:s föreställning, och då publiken sviker KAJ kan de tejpa fast folk vid sina stolar.

- Det är många meter det. Bra! Man kan sälja det som ett ”experience-paket”. Världens äldsta affärsidé – att sälja skit som folk inte egentligen behöver, som att bli upptejpad på en vägg, funderar Axel.

3. Bläckpatroner

Något vi alla har gemensamt är nog en djup avsky för bläckpatroner - det är ju bland det dyraste som finns! Printerbläck lär till och med vara dyrare än människoblod. KAJ skulle få bara 433 patroner med sina 13 000 euro.

- Det var ganska dåligt. Alltså vem skulle vilja lägga de pengarna på bläckpatroner, om man bara får så där få.

Ja, köp i så fall hellre människoblod om det är billigare.

4. Sist, men absolut viktigast – toscakakor

Enligt Succémorgons uträkningar skulle KAJ få 1083 toscakakor för 13 000 euro! Slopa alla "beach 2016" planer, med andra ord.

- Okej, nämen bra. Tack. Jag ska lägga in en order på exakt det nu till näst.

Pengarna ger en grym chans

Det var bra förslag. Tack Succémorgon. Men i ärlighetens namn har ju Axel, Kevin och Jakob redan funderat på vad de ska använda pengarna till.

- Vi har ganska många planer på gång så egentligen vet vi nog vart vi ska försöka sopa in dem. Och det är inte Panama. Pengarna ger ju en grym chans att satsa på någon video, göra en skiva och dylikt som kostar. Det sätter ju en jäklig press på oss. Det är ju inte som att vi hade någon prestationsångest från förr, inte alls. Men kanske vi kan tåla en gnutta till, skrattar Axel.

- Jag skulle ju gärna ta emot pengarna i en säck jag. En lite förstärkt potatissäck med eurotecken tryckt på sidan, funderar Axel.

Grattis Humorgruppen KAJ till det fina priset och stipendiet! Vi ser fram emot de fantastiska mästerverk pengarna utmynnar i! (Fast vi tycker ändå ni ska köpa 1083 toscakakor.)