Hoppa till huvudinnehåll

City krossade Zlatans dröm – Ronaldo höll hattrick-show

Zlatan Ibrahimovic deppade och Manchester City jublade efter kvartsfinalen i Champions League.
Zlatan Ibrahimovic deppade och Manchester City jublade efter kvartsfinalen i Champions League. Zlatan Ibrahimovic deppade och Manchester City jublade efter kvartsfinalen i Champions League. Bild: All Over Press Zlatan Ibrahimović

PSG och Zlatan Ibrahimovic kommer inte att vinna Champions League i år heller. Manchester City tog sig vidare till semifinal – precis som Cristiano Ronaldos Real Madrid.

Efter 2–2 i det första mötet i Paris behövde PSG i princip vinna bortamatchen i Manchester för att ta nå semifinalskedet i Champions League.

Men det var aldrig ens nära. I stället blev det City som vann med 1–0 i en match där det engelska laget hade de vassaste chanserna hela vägen och tog en högst rättvis seger.

I första halvlek bommade City en straffspark då Sergio Agüeros skott smet förbi målet. Men med en kvart kvar att spela avgjorde i stället Kevin de Bruyne med ett vackert avslut från straffområdesgränsen.

– Vi gjorde en väldigt bra match. PSG skapade inte många chanser och vi förtjänade att vinna. Vi var värda att leda redan i paus och jag är glad att vi lyckades göra mål i andra halvlek, sade de Bryune till engelska tv-kanalen BT Sport efter matchen.

Hoppa över Twitterpostning

I den franska ligan är PSG i en klass för sig, men för fjärde året i rad tog Champions League-äventyret slut i kvartsfinal. Lagets svenska stjärna Zlatan Ibrahimovic hade en motig kväll i en turnering där han aldrig lyckats ta sig till final.

Däremot är City för första gången i klubbens historia bland de fyra bästa i Europa. Och det under en säsong när tabellfyran i Premier League haft det småmotigt. Och de senaste åren har också Champions League varit en jobbig historia för de ljusblå.

– Jag har varit här sen vi började spela Champions League och visst hade vi det svårt i början. Men vi har satt ihop bitarna och det här resultatet berättar allt om hur långt vi kommit, sammanfattade Citys utmärkta målvakt Joe Hart.

Cristiano Ronaldos magi gjorde att Real Madrid vände mot Wolfsburg.
Cristiano Ronaldos magi gjorde att Real Madrid vände mot Wolfsburg. Cristiano Ronaldos magi gjorde att Real Madrid vände mot Wolfsburg. Bild: All Over Press Cristiano Ronaldo

I Madrid bjöd Cristiano Ronaldo på stor uppvisning när Real Madrid vände 0–2-underläge till avancemang genom en 3–0-seger över tyska Wolfsburg.

Ronaldo gjorde två mål inom loppet av en minut i början på första halvlek och satte i den 77:e minuten trean som gav Real Madrid totalsegern med 3–2.

Den fantastiska portugisen var i en klass för sig på plan och gjorde karriärens femte hattrick i Champions League. Med sina tre mål såg han ensam till att Real Madrid för sjätte året i rad tog sig till semifinal i turneringen.

Champions League, kvartsfinal, returmöten:

Manchester City–PSG 1–0 (0–0)
1–0 De Bruyne 76
Totalt 3–2 till City.

Real Madrid–Wolfsburg 3–0 (2–0)
1–0 Ronaldo 15
2–0 Ronaldo 17
3–0 Ronaldo 77
Totalt 3–2 till Madrid.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport