Hoppa till huvudinnehåll

En person gripen vid Schiphols flygplats

Delar av den livliga Schiphol-flygplatsen stängdes av och evakuerades tills larmet blåstes av vid tretiden natten till onsdag
Delar av den livliga Schiphol-flygplatsen stängdes av och evakuerades tills larmet blåstes av vid tretiden natten till onsdag Delar av den livliga Schiphol-flygplatsen stängdes av och evakuerades tills larmet blåstes av vid tretiden natten till onsdag Bild: EPA/MICHEL VAN BERGEN Nederländerna,Amsterdam,Amsterdam-Schiphol-flygplatsen

Polis i Nederländerna stängde i natt av delar av Schiphol-flygplatsen i Amsterdam efter misstankar om ett bombhot.

En del av flygplatsen och det närbelägna Sheraton-hotellet utrymdes också för några timmar.

Tungt beväpnade militärpoliser intog ställningar på flygplatsområdet tills larmet blåstes av vid halv tretiden i natt.

En man greps på parkeringsplatsen men man fann ingenting misstänkt efter att hans bagage hade genomsökts med hjälp av bombexperter.

Mannen hålls kvar av polisen tillsvidare medan undersökningen pågår.

Oklart varför polisen grep in

Den massiva säkerhetsoperationen påverkade inte flyg eller tåg som går under flygplatsen, även om parkeringsplatsen stängdes av för ett par timmar.

Schiphol är en av Europas livligaste flygplatser och säkerheten har höjts även där efter bombdåden i Bryssel förra månaden.

Polisen har inte ännu angett någon exakt orsak till varför man slog larm, men nu är flygplatsen i varje fall trygg enligt myndigheterna.

Larmet kom vid halv tiotiden finsk tid efter en "misstänkt situation", enligt militärpolisens talesman Alfred Ellwanger.

Polisen gav inte ut några detaljer om den gripne mannen men mer information utlovas under dagens gång.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes