Hoppa till huvudinnehåll

Föräldrar i Fiskars säger nej tack till trådlöst nätverk i skolan

I S:t Karins svenska skola har alla elever en egen pekplatta
Över 80 föräldrar kräver att Fiskarin koulu fortsätter utan pekplattor och trådlöst nätverk. I skolan går ett 60-tal elever. I S:t Karins svenska skola har alla elever en egen pekplatta Bild: Yle/Linus Hoffman lärplatta

Föräldrar till barn i Fiskarin koulu i Raseborg är kritiska till planen på pekplattor och trådlöst nätverk i skolan. Nu har över 80 föräldrar skrivit på en namninsamling som kräver andra alternativ.

Raseborgs stad vill att det ska finnas trådlöst nätverk i alla stadens skolor. I Fiskarin koulu har frågan diskuterats flitigt och många föräldrar har varit kritiska.

Föräldrarnas motiveringar handlar bland annat om hälsorisker och att barnens skärmtid ska vara rimlig.

De hänvisar bland annat till Europeiska rådets rekommendationer från 2011. I resolutionen rekommenderas trådburna Internetanslutningar för barn i allmänhet och speciellt i skolor och klassrum.

Tvärvetenskapligt projekt behövs

Det är över 80 föräldrar som har skrivit under en namninsamling. I den kräver de att skolan fortsätter utan pekplattor och trådlöst nätverk.

Föräldrarna vill också att staden startar ett tvärvetenskapligt projekt som jämför Fiskarin koulu med en skola i staden som har tagit i bruk pekplattor och trådlöst nätverk.

Adressen överräcks till stadsdirektör Tom Simola på torsdag (14.4).

Läs mera:

Fiskarin koulu kan knäppa av och på sitt trådlösa internet

I Fiskarin koulu i Fiskars har varje klassrum fått avbrytare med vilka de kan stänga av klassens router för det trådlösa nätverket. Lärarna knäpper av och på routern enligt behov.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland