Hoppa till huvudinnehåll

Ingen greps i 27 timmar långt tillslag mot Mossack Fonseca

Åklagarämbetet i Panama beordrade ett 27 timmar långt tillslag mot Mossack Fonsecas huvudkontor för att utreda möjliga brott i den ökända advokatbyrån
Åklagarämbetet i Panama beordrade ett 27 timmar långt tillslag mot Mossack Fonsecas huvudkontor för att utreda möjliga brott i den ökända advokatbyrån Åklagarämbetet i Panama beordrade ett 27 timmar långt tillslag mot Mossack Fonsecas huvudkontor för att utreda möjliga brott i den ökända advokatbyrån Bild: EPA/Alejandro Bolivar Panama,Mossack Fonseca

Åklagare i Panama har lagt beslag på 100 såkallade virtuella servrar i ett 27 timmar långt tillslag mot advokatbyrån Mossack Fonsecas huvudkontor.

Åklagarämbetet i Panama säger att den försöker finna bevis på brott men ingen har gripits tillsvidare.

- Vi har inte ännu fryst advokatbyråns konton och inte gripit någon. För tillfället har vi inga övertygande element som skulle göra beslut möjliga, säger åklagaren Javier Caraballo som leder utredningen.

Mossack Fonseca har försäkrat att den inte bröt mot några lagar då den skapade brevlådeföretag i skatteparadis åt utländska kunder.

Redo att samarbeta

- Vi är färdiga, villiga och ivriga att samarbeta med myndigheterna såsom vi alltid har gjort under 40 år i affärsvärlden, konstaterade Mossack Fonseca i ett uttalande efter polisens tillslag i Panama City.

En läcka från advokatbyrån bestående av 11,5 miljoner dokument avslöjade nyligen hur rika kunder världen över anlitade Mossack Fonseca för att kringgå skatter i sina hemländer.

Panama har avvisat beskyllningar om att landet är ett skatteparadis och att landets myndigheter ser genom fingrarna på hur advokatbyråer som Mossack Fonseca underlättar skattebedrägerier och penningtvätt.