Hoppa till huvudinnehåll

Ingen räddning för Blues – "Tänker inte betala skulderna"

Esbo Blues-logo
Blues på väg att försvinna från ligakartan för gott? Esbo Blues-logo Bild: Yle/Janne Karinkanta ishockeu

Det börjar se mörkt ut gällande ligaishockey i Esbo inkommande säsong. Miljonären Jussi Salonoja tänker inte rädda klubben. I alla fall inte i dess nuvarande form.

Förhandlingar om Blues konkursbo har pågått en tid redan – resultatlöst. Ex-ägaren Jussi Salonoja vill inte betala klubbens skulder.

– Jag tänker inte betala Blues skulder och köra igång ett FM-ligalag ovanpå dess ruiner, berättar Salonoja till Ilta Sanomat.

Enligt Salonoja hade projektet blivit för dyrt. Utöver köpet av ligaaktien på 1,8 miljoner euro tillkommer även alla nästa års kostnader, en summa på cirka 4-5 miljoner euro.

Tidsramen för snäv

Salonoja sågs länge som den person som kunde ha gått in för att rädda klubben. Nu rinner tiden ut i sanden, då ansökningarna om licenser inför nästa säsong ska vara inne senast sista april.

– En annan orsak är den alldeles för strikta tidtabellen, konstaterar Salonoja.

Ny klubb grundas?

Salonoja har dock fortfarande planer för Esbo. Han lovar i princip att ishockey kommer att spelas i staden. Frågan är bara när.

Det ser ut som om att Blues är på väg att försvinna från FM-liganivå. På juniornivå finns fortfarande representationslag som går under namnet Blues, men Salonoja har planer om att eventuellt grunda en ny klubb.

– Det nya hockeylaget kunde till exempel heta Esbo United, eller bara Esbo. För dessa syften har jag redan en logo klar, säger Salonoja.