Hoppa till huvudinnehåll

Årets fiskdelikatess från Pargas

Arkivbild. Bild: YLE/Nina Bergman skärgårdsmarknad

Fisk från Pargas vann fiskprodukttävlingen för yrkesfiskare på årets Skärgårdsmarknad i Åbo. Pargasbon Heikki Eskelinens två fiskprodukter, gös i lime och göstartar, vann domarnas hjärtan och fick flest poäng.

Som tvåa i tävlingen kom Julias Fisk från Dalsbruk med sin rödbetsströmming, medan Liisa Vainio från Tövsala knep brons med sin vinbärsströmming.

Totalt 12 bidrag var med i tävlingen. Juryn bestod av Jouni Vyyryläinen, lektor och kökschef i matproduktion vid Åbo Yrkesinstitut, samt fem stycken tredjeårets restaurangkockstuderande från Åbo Yrkesinstitut.

Skärgårdsmarknaden pågår fram till söndag.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland