Hoppa till huvudinnehåll

Belgiens transportminister avgår efter terrordåden i Bryssel

Belgiens transportminister Jacqueline Galant tvingas avgå efter uppgifter om att hon ljög om en EU-rapport som var kritisk mot säkerheten på flgyplatsen i Bryssel
Belgiens transportminister Jacqueline Galant tvingas avgå efter uppgifter om att hon ljög om en EU-rapport som var kritisk mot säkerheten på flgyplatsen i Bryssel Belgiens transportminister Jacqueline Galant tvingas avgå efter uppgifter om att hon ljög om en EU-rapport som var kritisk mot säkerheten på flgyplatsen i Bryssel Bild: EPA/LAURENT DUBRULE Belgien,Jacqueline Galant

Belgiens transportminister Jacqueline Galant avgår efter anklagelser om att hon ljög om säkerhetsbrister på Bryssels flygplats.

Både kung Philippe och premiärminister Charles Michel har accepterat transportministerns avskedsansökan.

- Transportminister Jacqueline Galant har erbjudit sig att avgå vilket kungen har accepterat sägs det i ett uttalande från det kungliga palatset.

Michel har tidigare försvarat partikamraten Galant och hävdat att hon inte kände till en EU-rapport som kritiserade säkerheten på Bryssels flygplats för drygt ett år sedan.

Dokument bevisar lögn

RTBF rapporterade igår kväll att Galants kansli hade delgetts rapporten, enligt dokument som kanalen hade fått tag på.

EU-rapporten som offentliggjordes av två oppositionspartier, slog fast att säkerheten på flygplatsen var bristfällig och gav flera exempel på brister i säkerhetskontroller.

Självmordsbombare från jihadistgruppen IS angrep Brysselmetron och den internationella flygplatsen den 22 mars då 32 människor dödades i attackerna.