Hoppa till huvudinnehåll

Puljujärvi och Aho effektiva – Kärpät knep bronset

Jesse Puljujärvi
Jesse Puljujärvi Bild: Tomi Jokela/All Over Press sport,ishockey,FM-ligan i ishockey,Jesse Puljujärvi

För tredje året i rad blev det medalj för Kärpät i ishockeyligan. Men den här gången fick de regerande mästarna nöja sig med ett brons.

Semifinalförlusten mot Tappara var en stor besvikelse för Kärpätspelarna men man lyckades ladda om och bärga bronset i det som antas vara Jesse Puljujärvis och Sebastian Ahos sista match i Kärpättröjan.

Supertalangerna låg också bakom segern då Puljujärvi stod för ett mål och en assist medan Aho passade fram till två mål.

Trots seger började bronsmatchen inte speciellt bra för Kärpät.

JYP tog ledningen i slutet av den första perioden då laget fick spela fem mot tre. Jani Tuppurainen spelade fram Tuomas Pihlman som satte in ledningsmålet med en minut och 14 sekunder kvar att spela av den första perioden.

I mitten av den andra perioden ökade Henri Kanninen på till 2–0 efter att Kärpäts målvakt Sami Rajaniemi lämnat retur på Topi Nättinens skott.

Vändning i tredje perioden

Kärpät kom inte upp till normal nivå i de två första perioderna men i den sista vände det.

Först gav Jesse Puljujärvi Kärpät lite hopp då han reducerade till 1–2 i spel i numerärt överläge efter 46 minuter. Sebastian Aho spelade fram till målet.

Och målet fick fart på de regerande mästarna. Bara 23 sekunder efter reduceringen satte Arto Laatikainen in kvitteringen och nu var matchen vidöppen igen.

Efter kvitteringen var det ett helt annat Kärpät som spelade och i mitten av den sista perioden kunde Taneli Ronkainen ge laget ledningen.

JYP hade inte mycket att komma med med i slutet av matchen och Kärpät vann med 3–2.

Resultat:

Kärpät – JYP 3–2
18.46 0–1 Tuomas Pihlman (Tuppurainen, Nättinen) PP
27.26 0–2 Henri Kanninen (Nättinen, Hubácek)
46.43 1–2 Jesse Puljujärvi (Aho, Pyörälä) PP
47.06 2–2 Arto Laatikainen (Puljujärvi, Pirnes)
50.38 3–2 Taneli Ronkainen (Hakanpää, Aho)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport