Hoppa till huvudinnehåll

Spaniens industriminister avgår på grund av Panamadokumenten

Spaniens industriminister Juan Manuel Soria avgår efter avslöjanden om att han var direktör för ett brevlådebolag i skatteparadiset Bahamas
Spaniens industriminister José Manuel Soria avgår efter avslöjanden om att han var direktör för ett brevlådebolag i skatteparadiset Bahamas. Spaniens industriminister Juan Manuel Soria avgår efter avslöjanden om att han var direktör för ett brevlådebolag i skatteparadiset Bahamas Bild: EPA/JUAN CARLOS HIDALGO Spanien,Panamadokumenten

Spaniens industriminister Jose Manuel Soria avgår efter avslöjanden i de så kallade Panamadokumenten om att han hade ett brevlådebolag utomlands.

Soria som också var energi- och turisminister, säger i ett kort uttalande att han avgår i ljuset av en rad misstag som han har begått under de senaste dagarna.

Han medger också att avslöjanden om hans affärsförbindelser uppenbart skadar det styrande konservativa Folkpartiet, Partido Popular.

Soria avgick innan han skulle vittna inför parlamentet om sitt påstående att han inte hade något att göra med ett bolag i öriket Bahamas trots att han enligt Panamadokumenten är registrerad som bolagets direktör.

Avslöjanden i nättidskrift

Den spanska internettidskriften El Confidential avslöjade den här veckan att Soria och en annan man var registrerade som direktörer för ett bolag som kallade sig U.K.Lines Ltd.

Han hävdade i måndags att han aldrig har haft aktier eller något ansvar i bolaget.

Soria förklarade i stället att bolaget i Bahamas med samma namn hade affärskontakter med ett familjebolag som han drev tidigare.

Kraven på hans avgång växte ytterligare efter avslöjanden om att han också kan ha haft ett bolag på kanalön Jersey mellan England och Normandie.

Läs också