Hoppa till huvudinnehåll

Tolppanens blogg innehöll rasism

Maria Tolppanen
Maria Tolppanen. Maria Tolppanen Bild: YLE/Marit Lindqvist maria tolppanen

Det är inte tillåtet att sprida hat mot människogrupper genom att offentliggöra uppgifter som man medvetet försökt dölja eller förvränga. Det skriver administratörerna för blogaaja.fi, bloggporttalen där den sannfinländska riksdagsledamoten Maria Tolppanen har sin blogg.

- Det här har jag inte gjort mig skyldig till, säger Tolppanen.

- De blogginlägg som administratörerna refererar till är publicerade debattinlägg som jag också lagt ut på bloggen.

Tolppanens blogg stängdes på torsdagen på grund av rasistiskt innehåll. Administratören skriver att bloggportalen har nolltolerans mot rasism också mot smygrasism och att Tolppanens blogg stängdes på grund av flera olika inlägg, bland annat ett som Tolppanen skrivit den 5 mars om stödformer till invandrare.

"Vi stänger alla bloggar där skribenten ger sitt stöd till nynazister och personer som leder gatupatruller och är dömda för våldsbrott", skriver administratörerna på Tolppanens stängda blogg.

De hänvisar till ett blogginlägg som Tolppanen skrivit den 9 januari.

Enligt blogaaja.fi har Tolppanen dessutom struntat i att rätta faktafel som påpekats i kommentarsfältet, trots administratörernas uppmaningar.

- Jag kan inte gå in i varje kommentar och rätta dem. Det har jag inte tid med. Och det tycker jag inte man kan kräva heller, säger Tolppanen. Jag tänker inte släppa det här och har bett att det ska utredas. Under dagen besluter jag hur och om jag tar saken vidare, fortsätter Tolppanen.

Artikeln uppdaterades 8.37 med kommentarer av Maria Tolppanen.

Artikeln uppdaterades 9.00 med förtydligande i rubriken.

Läs också