Hoppa till huvudinnehåll

SFP i Nyland valde Heijnsbroek-Wirén

Mia Heijnsbroek-Wiren, SFP:s kretsordförande i Nyland
Mia Heijnsbroek-Wiren, SFP:s kretsordförande i Nyland Bild: Svenska folkpartiet Mia Heijnsbroek-wiren,SFP,Svenska folkpartiet i Finland,svenska folkpartiets krets i nyland

Svenska folkpartiets krets i Nyland har valt en ny ordförande: Mia Heijnsbroek-Wirén. Hon kommer från Lovisa, där hon är ordförande för stadsstyrelsen och fullmäktigeledamot.

Mia Heijnsbroek-Wirén fick 52 röster, mot 42 för motkandidaten Elin Blomqvist från Borgå.

Heijnsbroek-Wirén efterträder Anders Walls, som inte ställde upp för omval.

- Den nyländska kretsen ska föra partiets politik framåt utgående från det partiprogram som partidagen fastställer i Åbo i sommar, sade Heijnsbroek-Wirén efter valet. Kretsen ska också stöda förtroendevalda i kommunerna med diskussion, utbildning och information inför de kommande reformerna.

Heijnsbroek-Wirén vill också göra SFP i Nyland mer lokalt inför kommunalvalet.

"Vi ska satsa på synlighet"

- Jag vill ordna ambulerande möten, med fokus på lokalavdelningarna. Det är där vår styrka ligger och vi har alla förutsättningar att lyckas tillsammans. Nu ska vi lära känna varandra ännu bättre och satsa på synlighet. Vi ska jobba hårt för en valframgång i hela Nyland.

Mia Heijnsbroek-Wirén är stadsstyrelseordförande och fullmäktigeledamot i Lovisa. Hon sitter i SFP:s partifullmäktige och hon har varit med i den nyländska kretsstyrelsen i tre år. Heijnsbroek-Wirén är ersättare i Nylands landskapsstyrelse och medlem av landskapets samarbetsgrupp MYR.

SFP:s krets i Nyland mötes i Grankulla.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland