Hoppa till huvudinnehåll

Dicken starkare igen – finalserien utjämnad

HIFK-Dicken 9.12.2015
Dicken utjämnade finalserien efter en 21–19 seger(arkivbild). HIFK-Dicken 9.12.2015 Bild: Yle/Janne Karinkanta alexandra ahlroth

Den fjärde finalmatchen mellan HIFK och Dicken var en jämn och svängig historia. Till slut var Dicken bättre med siffrorna 21–19 utjämnade finalserien till 2–2.

Dicken inledde starkt och gjorde matchens tre första mål. Gästerna hade grepp om ledningen hela första halvleken och ledde vid paus med 11–8.

Då andra halvlek kom igång var det hemmalagets tur att göra tre mål på raken och plötsligt var matchen utjämnad. En stund såg det ut som om HIFK också skulle klara av att rymma då rödtröjornas Petra Friman förde sitt lag upp i en 14–12 ledning.

HIFK - Dicken, fjärde finalen.
HIFK - Dicken, fjärde finalen. Bild: Yle/Martin Lundberg. Dicken,yle sporten,handboll,HIFK Handboll

Men matchen vände ännu en gång och den här gången räckte det ända till slut. Dicken hittade en vinnande växel och med tio sekunder kvar fastställde Alexandra Ahlroth slutsiffrorna 21–19 från sjumeterslinjen.

– Matchen utvecklades på exakt samma sätt som tidigare, säger Dickens lagkapten Anna Lindahl.

– Vi började bra men sedan fick vi en svacka och HIFK kom ikapp. Efter det började vi spela igen. Det är svårt att säga vad det beror på, är det huvudet som inte håller eller blir vi bara trötta? Säkert en kombination av båda, funderar Lindahl.

Dystra miner i HIFK-lägret

HIFK-spelarna var givetvis på mindre muntert humör efter det andra raka nederlaget.

– Det känns hårt. Vi kom ikapp och ledde med ett par mål. Vi borde inte ge det ifrån oss men det gjorde vi idag, jämrar sig HIFK:s Silja Borgarsdottir-Sandelin.

– Vi hade många utvisningar mot oss men vi kan inte skylla på det. Vi måste göra bättre ifrån oss och klara av att hålla ledningen. Det gäller att gå hem och läsa läxorna och ännu fundera på vad vi kan göra bättre. Vi måste kunna göra mer än 19 mål.

HIFK:s Ida Väyrynen i den fjärde semifinalmatchen mot Dicken.
Ida Väyrynen gjorde ett mål i den fjärde finalmatchen. HIFK:s Ida Väyrynen i den fjärde semifinalmatchen mot Dicken. Bild: Yle/Martin Lundberg HIFK Handboll,damhandboll,Dicken,handboll

HIFK:s Linda Cainberg var matchens bästa målskytt med nio fullträffar medan Dickens Betina Lillqvist satte sex bollar i mål.

Finalserien fortsätter på lördagen i Britas. Matchen sänds direkt på Arenan med start kl.16.25 och i sammandrag i TV2 med start kl.17.30