Hoppa till huvudinnehåll

Stigande börskurser i USA

Dow Jones över 18 000 för första gången sedan sommaren 2015.
Dow Jones över 18 000 för första gången sedan sommaren 2015. Bild: EPA/ANDREW GOMBERT aktier,börskurser,New York Stock Exchange,USA,ekonomi

Börskurserna i USA har återhämtat sig betydligt efter den rekorddåliga starten på året och Dow Jones-index steg i går för första gången sedan sommaren 2015 till över 18 000 poäng.

Standard & Poor’s steg samtidigt till sin högsta nivå på ett år.

Under början av börsdagen sjönk kurserna efter nyheten om att viktiga oljeproducerande länder misslyckats med att komma överens om ett produktionstak. Beskedet fick till en början oljepriset i USA att sjunka med sju procent, men priset återhämtade sig och sjönk till slut med 1,4 procent.

En direktör vid bank- och finansjätten Wells Fargo säger att placerarna förutom oljepriset även tittade på företagens vinster, som för det mesta varit uppmuntrande på sistone.

Hittills i år har Dow Jones stigit med 3,3 procent och Standard & Poor’s med 2,5 procent. Teknologiindexet Nasdaq har sjunkit med en procent hittills i år.

 • Bra utgångsläge för Ilkka Herola – eftermiddagens skidmoment kan bli en nagelbitare

  Finländaren går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

  Skidmomentet i nordisk kombination kan ur finländsk synvinkel bjuda på spänning och framgång. Jarl Magnus Riiber är trea efter backmomentet och gäller som klar förhandsfavorit, men bakom honom är det i allra högsta grad öppet. Ilkka Herola, som är en duktig skidåkare, fick till ett bra hopp och går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

 • THL: 236 nya coronafall i Finland

  Flest fall i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

  Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 236 nya coronafall på söndagen. Största delen, 125 fall, har konstaterats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

 • Kalabaliken i Washington tystade Kreml – Putin hittar inga ord

  Moskva brukar normalt inte missa en chans att kritisera USA.

  Rysslands president Vladimir Putin har hittills inte kommenterat Trumpanhängarnas stormning av Capitolium i Washington. Tystnaden har överraskat många då Moskva tidigare aldrig har missat en chans att kritisera den amerikanska demokratin.

Läs också