Hoppa till huvudinnehåll

Är partnern nyttig under förlossningen?

carl philip
Grattis Carl Philip! Bra jobbat! carl philip carl philip

Hålla handen? Springa efter handdukar? Svimma? Vad ska man göra?

Är man till någon större nytta i rummet om ens partner föder ett barn? Vi vill samla ihop era historier! Skriv om din upplevelse som partner, eller vad din partner gjorde när du födde barn. Dela med dig i kommentarsfältet!

Här är några berättelser som lyssnare skickade in till X3M:s eftermiddagsprogram Stiftelsen:

Då min partner födde så höll jag i hennes hand för att lugna ner henne, och i ett skede klämde hon så hårt att jag nästan skrek. Men jag försökte leka man - efter förlossningen satt jag och pirrade om min hand.
Min partner svimmade under förlossningen vilket gjorde att fler barnmorskor skötte om honom än om mig.
Stod bredvid när den ovana barnmorskan klippte navelsträngen och allt blod sprutade på mej. :(
Bad mannen hämta vapnet hemifrån och sedan skjuta mig. Han vägrade. Ångrade mig mitt i förlossning nummer 2. Nu har vi tre barn.