Hoppa till huvudinnehåll

Stor explosion på oljeanläggning i Mexiko

Kraftig explosion på en oljeanläggning i Mexiko.
Kraftig explosion på en oljeanläggning i Mexiko. Bild: epa, STRINGER Mexiko,explosioner,oljeanläggning

Minst tre personer har dödats och fler än 100 skadats i en kraftig explosion i en oljeanläggning i sydöstra Mexiko.

Explosionen inträffade på det statliga oljebolaget Pemex anläggning i delstaten Veracruz vid Mexikos östra kust, i staden Coatzacoalcos.

Explosionen ledde till en stor eldsvåda som enligt lokala myndigheter är under kontroll. En talesperson meddelade att 58 av de skadade är anställda hos Pemex.

Hundratals evakuerade

Hundratals människor har evakuerats och skolorna i området kommer att hålla stängt på grund av den kraftiga rökutvecklingen. Lokala tv-kanaler visar bilder på tiotals meter höga svarta rökpelare som uppstod vid explosionen.

Det är fortfarande inte klart vad som orsakade olyckan.

Mexikos president Enrique Pena Nieto meddelade på sitt twitterkonto att regeringen kommer "att hjälpa alla arbetare och invånare i området".

Flera olyckor

Flera allvarliga olyckor har inträffat i Pemex anläggningar under de senaste åren.

I februari dog tre personer då en brand bröt ut på en av företagets oljeriggar i Mexikanska golfen. Ifjol våras dog fyra personer i en brand på en annan av företagets oljeriggar.

Den mest förödande olyckan inträffade i februari 2013 i huvudstaden Mexico City. Då omkom 37 människor i en gasexplosion i en anläggning i som ligger vid företagets huvudkontor.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes