Hoppa till huvudinnehåll

Game of Thrones: var blev vi?

george martin
George R. R. Martin, du är en sjuk jävel. george martin Bild: HBO George R.R. Martin

Världens mest populära och råddiga teveserie fortsätter med säsong sex natten mellan söndag och måndag! Ted Forsström har sammanställt en behändig lista på var alla viktiga karaktärer befinner sig just nu.

game of thrones
Du har nåt smått på axeln där, Cersei. game of thrones Bild: HBO Game of Thrones

Cersei Lannister

Det sket ju sig nästan bokstavligen för Cersei som suttit i ett smutsigt fängelse sedan makten gavs åt den religiöse ledaren High Sparrow. Hennes enda utväg var att bekänna sin otrogenhet och förnedras genom att tvingas gå naken genom King's Landing.

Det sista vi såg av henne var hur hon sveptes upp i armarna av en enorm riddare med ögoninflammation och tunghäfta. Tror ni Cersei lärt sig en läxa nu och blivit mild och religiös?

Det får vi se!

game of thrones
Stackars Jaime. game of thrones Bild: HBO Game of Thrones

Jaime Lannister

Jaime begav sig till Dorne tillsammans med Bronn för att kidnappa sin dotter, prinsessan Myrcella. Allt gick bra, vi fick se ett känslosamt möte på en båt där Jaime förklarade åt Myrcella att hon är en produkt av incest men att det nog är okej för det handlar om kärlek och att man inte kan bestämma vem man älskar.

Myrcella höll med tills hon dog av näsblod.

Kommer Jaime att vända båten och starta krig med Dorne? Kanske!

game of thrones
Hej, jag heter Tyrion och jag är alkoholist. game of thrones Bild: HBO Game of Thrones

Tyrion Lannister

Tyrion - eller Fuller, som Snövit skulle kalla honom - flydde till Meereen efter att ha skjutit sin pappa med armborst*. Han tillfångatogs av Jorah Mormont och båda två tillfångatogs sen av slavhandlare. De såldes, och Tyrion hamnade till sist hos Daenerys där han fick bli hennes rådgivare.

Eftersom Daenerys stack är det nu upp till Tyrion att styra upp Meereen tillsammans med världens mest manipulativa eunuck Varys.

*I boken sköt han honom i baken!

game of thrones
Westeros-Jesus. game of thrones Bild: HBO Game of Thrones

Jon Snow

Oj, Jon. Jon blev Lord Commander av the Night's Watch och lyckades dessutom få till stånd ett samarbete med the Wildlings. Och vad är hans tack? SVÄRD I MAGEN, TACK SOM FAN OLLY.

Det sista vi såg av Jon är hur han ligger och förblöder i snön. Är han död? Ingen vet!

game of thrones
Skärp dig, Arya. game of thrones Bild: HBO Game of Thrones

Arya Stark

Arya tränas till lönnmörderska av mystiska Jaqen H'ghar. Det går inte så bra, eftersom hon hela tiden kommer ihåg sitt namn. Nu har hon mördat fel gubbe och straffas genom att bli blind.

Vet ni vem hon borde mörda? Olly.

game of thrones
Sansa dig, Sansa. game of thrones Bild: HBO Game of Thrones

Sansa Stark

Sansa giftes bort av Littlefinger till Ramsay Bolton, mannen som till och med är värre än Joffrey. Det sista vi såg av henne var hur hon tillsammans med Theon hoppade ner för slottsväggen för att fly från Ramsay.

game of thrones
Hodor. game of thrones Bild: HBO Game of Thrones

Bran Stark

Bran har man inte sett nu på en hel säsong, men det sista vi såg av honom var hur han äntligen hittade the three-eyed raven som visade sig vara en gammal gubbe i ett träd.

Nu ska Bran lära sig "flyga" och börja utforska sina magiska krafter och visioner. Förhoppningsvis innebär det mer fjärrstyrning av Hodor! Exempelvis kunde han ha Hodor att dra armarna av Olly.

game of thrones
Stackars Daenerys. game of thrones Bild: HBO Game of Thrones

Daenerys Targaryen

Att ha makt är svårt, visar det sig för Daenerys, som (nästan bokstavligen) bränt broar till folket i Meereen. Dåliga kulturella beslut kombinerat med spontana terroristattacker av Sons of the Harpy kulminerar i ett kuppförsök på en amfiteater där Daenerys tvingas hoppa upp på sin drake Drogon och fly.

Det sista vi såg av Daenerys var hur hon står mitt i en åker och blir omringad av en hop arga karlar på hästar. Det såg ut som när den första helsingforsbon besökte Österbotten. Är det fredliga Dothraki? Eller kommer hon att bli kidnappad? Vi får se!

Daario och Jorah (som smittats av en aggressiv form av spetälska) ska försöka hitta henne, hursomhelst.

game of thrones
Jävla Olly. game of thrones Bild: HBO Game of Thrones

Olly

Olly är ett hemskt barn som förrådde och stack ett svärd i Jon Snow, den enda bra typen i hela Westeros.

Det sista vi såg av Olly var hur han snubblade på Tatooine och ramlade ner i the Great Pit of Carkoon, rakt ner i munnen på the sarlacc där han kommer att torteras av nervgift och långsamt smältas ner under flera millenier.

Så tror jag det var. Jag är rätt säker på det.

Game of thrones-podden med My, Ted och Anka.
Missa inte vår podd! Game of thrones-podden med My, Ted och Anka. Bild: YLE / Ted Forsström game of thrones

Kolla in Game of Thrones-podden. Varje tisdag pratar jag, My och Anka igenom det senaste avsnittet från säsong sex. Redan nu kan du lyssna på nästan en hel timme teorier inför säsongen!

Gå också med i vår Facebook-grupp, KHAL DROGOS KALAS, om du vill diskutera spoilers! Gruppen är sluten (så spoilers inte ploppar upp i folks flöden), men vi accepterar allihopa.

Valar morghulis!