Hoppa till huvudinnehåll

Musiktest: Oi! Vad vet du om punk?

Två unga kvinnliga punkare med svarta mohikanfrisyrer.
Två unga kvinnliga punkare med svarta mohikanfrisyrer. Bild: Wikimedia commons / Grant Mitchell punkare,punkrock,Punk (subkultur)

Här är den – Radio Vegas punkrockfrågesport!

Det har nu gått 40 år sedan punkrocken etablerade sig som en egen musikstil och det bör förstås uppmärksammas med ett litet punktest!

Testa dina kunskaper om punk och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng! Varför inte ha en liten tävling på jobbet under kafferasten eller över en liten fredagspilsner efter jobbet på puben runt hörnet?

Vid rätt svar markeras ditt svar genast med grönt. Ett felaktigt svar blir rött och då markeras det rätta svaret med fet stil.

Punks not dead! Som The Exploited uttryckte saken. Lycka till!

Sex Pistols är säkert världens mest kända punkband. Vad hette deras omskrivna basist? Han dog år 1979.

Joe Strummer, Mick Jones, Paul Simonon och Topper Headon. Det anses vara den klassiska sammansättningen i ett visst punkband. Vilket?

Punkmusiken utvecklades under många år, men den 23:e april 1976 kom den LP som skulle befästa punken som egen musikstil. Vilken skiva var det?

Vem av dessa kvinnor blev viktig för punkens utveckling i och med sitt debutalbum ”Horses” från år 1975?

Ebba Grön var förmodligen Sveriges största punkband. Vad hette deras första LP?

Vilken var den första finländska punkinspelningen? Den kom år 1977.

Under 1990-talets första hälft gjorde punken en stark comeback. En stor orsak var den megasäljande plattan ”Dookie”. Vilket band gav ut den?

Vilket band har gett ut punkklassikerna ”California Über Alles”, ”Holiday In Cambodia” och ”Too Drunk To Fuck”?

Vilken dansstil förknippas ofta med punken?

Kathleen Hanna är en av de mest omtalade kvinnorna inom punken. Vad hette hennes mest kända band? De var aktiva åren 1990-1997 och var föregångare till den feministiska undergroundrörelsen riot grrrl.