Hoppa till huvudinnehåll

Vilka kommer att bli våra musiklegender?

sångare
Delta i vår omröstning. sångare Bild: Mika Kanerva rockkonsert

Vilka av dagens artister kommer att vara musiklegender då vi som är mellan 15 och 30 år gamla blir äldre? Delta i vår omröstning!

Michael Jackson, Whitney Houston, David Bowie och nu Prince. Alla dessa artister var stora musiklegender och deras bortgång har fått människor världen över att sörja.

Det fick oss att undra - vilka artisters bortgång kommer vi som är mellan 15 och 30 år gamla att sörja då vi är äldre? Kommer vi att ha en helt egen rad av musiklegender? Och vad gör en person till en legend? Vi vände oss till X3M:s musikchef Johan Lindroos och vår egen musikexpert och programledare i Supernova, Kjell Simosas.

Man ska vara mera än "bara" en låtskrivare, man måste göra någonting mera också. Vara en konstnär och kunna beskriva det nuförtidens människor känner just nu. Man ska kunna beröra.― Johan Lindroos
Man har varit banbrytande, hittat på något. Första som har gjort nåt fenomen stort.― Kjell Simosas

Johan Lindroos och Kjell Simosas har kommit med några förslag på blivande musiklegender. Vilka tror du att kommer att bli det? Delta i vår omröstning och berätta vad gör artisten till en musiklegend i kommentarsfältet. Du kan rösta på flera artister.

Vilka kommer att vara de stora musiklegenderna då vi är äldre?

Adele
25.2% (131 röster)
Lady Gaga
16.6% (86 röster)
Eminem
16.4% (85 röster)
Coldplay
10.8% (56 röster)
Ed Sheeran
9.2% (48 röster)
Justin Bieber
8.5% (44 röster)
Någon annan. Berätta i kommentarsfältet!
5.4% (28 röster)
Max Martin
4.8% (25 röster)
Bruno Mars
3.1% (16 röster)
Antal avgivna röster: 519

Nyligen publicerat - X3M