Hoppa till huvudinnehåll

Åbomarthor stod för årets Marthagärning

De här mjukisdjuren stickade Åbomarthorna till sjukhus och barnskyddshem.
De här mjukisdjuren stickade Åbomarthorna till sjukhus och barnskyddshem. De här mjukisdjuren stickade Åbomarthorna till sjukhus och barnskyddshem. Bild: Camilla Hautala. åbomarthor

Åbomarthor har vunnit titeln "Årets marthagärning 2016".

Hederstiteln delas ut åt Åbo svenska Marthaförening för projektet Mjukisdjur. Utmärkelsen delades ut vid Marthaförbundets vårmöte i Lovisa på lördagen.

Åbo svenska Marthaförening fick i år ta emot en stor donation med yllematerial och valde att återanvända det genom att tillverka mjukisdjur för välgörenhet. De cirka 70 mjukisdjur som tillverkades donerades i början av året till barnpolikliniken vid Åbo universitets centralsjukhus och Åbo stads barnskyddshem.

Titeln Årets marthagärning utses varje år av Finlands svenska Marthaförbund och tillfaller en marthaförening, marthakrets eller enskild medlem som gjort en insats som kan ses som speciellt utmärkande för de värden martharörelsen står för.

Läs också