Hoppa till huvudinnehåll

Antalet offer efter explosion i Mexiko ökar

Explosionen vid en av oljebolaget Petroleos Mexicanos (Pemex,) anläggningar krävde många dödsoffer och orsakade stor skada.
Explosionen vid en av oljebolaget Petroleos Mexicanos (Pemex,) anläggningar krävde många dödsoffer och orsakade stor skada. Explosionen vid en av oljebolaget Petroleos Mexicanos (Pemex,) anläggningar krävde många dödsoffer och orsakade stor skada. Bild: EPA/ANGEL HERNANDEZ Pemex,Mexiko,oljeanläggning,olja,explosioner

Enligt det statliga oljebolaget Pemex har 28 personer omkommit till följd av den kraftiga explosionen i en oljeanläggning i sydöstra Mexiko på onsdagen. Över 130 människor skadades.

Explosionen inträffade på en anläggning i delstaten Veracruz vid Mexikos östra kust, i staden Coatzacoalcos.

Antalet dödsoffer steg då räddningspersonal hittade kvarlevorna av fyra kroppar bland fabrikens rasmassor. Några av de avlidna har inte ännu blivit identifierade.

Enligt oljebolaget får 18 personer fortfarande sjukhusvård. Sammanlagt fick över 130 personer skador i explosionen.

På torsdagen berättade Pemex att åtta arbetare fortfarande saknas. Bolaget sade att de fortsätter att leta på olycksplatsen men att sökandet framskrider långsamt på grund av att skadorna är så enorma.

Enligt bolaget berodde explosionen på en läcka men förklarade inte mer noggrant om vad som hände i praktiken. Efter explosionen steg en flera hundra meter hög rökpelare upp och man ska ha känt en stark lukt av ammoniak i området.

Kraftig explosion på en oljeanläggning i Mexiko.
Flera hundra meter hög rökpelare steg upp efter explosionen. Kraftig explosion på en oljeanläggning i Mexiko. Bild: epa, STRINGER Mexiko,explosioner,oljeanläggning

Flera olyckor

Flera allvarliga olyckor har inträffat i Pemex anläggningar under de senaste åren.

I februari dog tre personer då en brand bröt ut på en av företagets oljeriggar i Mexikanska golfen. Ifjol våras dog fyra personer i en brand på en annan av företagets oljeriggar.

Den mest förödande olyckan inträffade i februari 2013 i huvudstaden Mexico City. Då omkom 37 människor i en gasexplosion i en anläggning i som ligger vid företagets huvudkontor.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes