Hoppa till huvudinnehåll

Blixten slog ner i två Norwegianplan på Helsingfors-Vanda

Norwegians Boeing 737 på väg att landa på Helsingfors-Vanda flygplats (arkivbild)
Norwegians Boeing 737 på väg att landa på Helsingfors-Vanda flygplats (arkivbild) Bild: Alexander Granholm Norwegian Air Shuttle,ln-nop

Flygbolaget Norwegians passagerare fick sina tidtabeller förskjutna på lördagen på grund av blixtnedslag på Helsingfors-Vanda flygplats.

Blixten slog ner i två Norwegianplan som anlände till Helsingfors. Det ena planet kom från Barcelona och det andra från London. Båda planen landade tryggt.

Det plan som kom från Barcelona träffades av blixten just då det skulle landa.

- Trots att en del passagerare kan uppleva blixtnedslag som något obehagligt så handlar det inte om något farligt eller dramatiskt. Planet landade normalt, säger Tonje Naess vid Norwegian.

Planet som kom från Barcelona var av typen Boeing 737 och hade startat från Barcelona strax efter klockan nio på morgonen. Planet landade enligt tidtabellen strax efter klockan 13.

Planet har tagits in för granskning, och följande flyg till Barcelona sker med ett annat plan. Planbytet innebär att starten försenas.

Blixten slog ner också i det plan som kom från London vilket ledde till att flyget från Helsingfors till Palma försenas.

Norwegian erbjöd de väntande passagerarna mat och dryck.

Nyheten publicerades först av Iltasanomat.

Läs också