Hoppa till huvudinnehåll

Hundpark kunde störa begravningar i Ingå

West highland white terrier.
West highland white terrier. Bild: Yle/Marica Hildén westie

Det ska inte finnas en hundpark i centrum av Ingå. Hundar som skäller kan till exempel störa begravningar som hålls intill.

Det är Lars Lindholm (SFP) som tycker att det inte är lämpligt med en hundpark i centrum av Ingå.

- Jag kan inte förstå att man kommer på en så tokig idé.

Ån skyddar inte från hundskall

I december 2015 beslöt kommunstyrelsen att hundparken kan byggas i Ekdungen intill Kyrkfjärdens skola.

Det finns en å mellan den planerade hundparken och begravningsplatsen, men Lindholm anser att ån inte skyddar dem som vistas på kyrkogården.

- Hundarnas skall hörs trots att det är en å mellan Ekdungen och kyrkogården.

Hundpark vid motionsbanan?

Om hundparken byggs i Ekdungen så måste minst 14 ekar fällas. Lindholm gillar inte heller det eftersom ekarna planterades till Ingås 650-årsjubileum.

Lindholm säger att han inte har något förslag på var hundparken i stället kunde byggas. Då han funderat en stund så föreslår han ändå att den kunde byggas i närheten av motionsbanan.

Enhällig nämnd

Ärendet behandlades i bildningsnämnden eftersom styrelsen begärt att bildningsnämnden och tekniska nämnden ska ta ställning till riktlinjerna för bygget.

Lars Lindholm föreslog att hundparken inte byggs i centrum. En ny plats ska anvisas utanför centrum. Det understöddes enhälligt av bildningsnämnden.

Lindholms förslag understöddes av Mika Rytkönen (saml) och Tanja Ljungqvist (SFP). Henrik Wickström (SFP) avstod från att rösta. Wickström är också medlem i kommunstyrelsen.

Samhällstekniska nämnden behandlar ärendet den 26 april.