Hoppa till huvudinnehåll

Sjöfartsförbundet premierar Hans Langh

Hans Langh tilldelas Årets Logistiker 2015-priset.
Det är inte det första priset för Hans Langh, 2015 tilldelades han priset Årets logistiker. Hans Langh tilldelas Årets Logistiker 2015-priset. Bild: Juho Kuva hans langh

Sjöfartsförbundet ger ett hedersomnämnande till sjöfartsrådet Hans Langh för hans innovationskraft och arbete för hållbar verksamhet inom sjöfarten. Pikisbon Hans Langh har varit verksam inom sjöfartsbranschen sedan 1970-talet och grundade rederiet Langh Ship 1983.

Ett likadant hedersomnämnande tilldelas också Jussi Mälkiä, verkställande direktör för Åbobaserade Meriaura.

Priset En Bedrift inom Sjöfarten går till energiteknikkoncernen Wärtsilä Abp. I prismotiveringarna beskrivs Wärtsilä som ett bolag som på ett betydande och unikt sätt utvecklat sjöfarten och sjöfartsindustrin i Finland. Priset har delats ut nio gånger sedan 1986. Föregående pris delades ut 2012 och gick då till sjöfartsmuseet Forum Marinum.

Sjöfartsförbundet är ett marint samarbetsforum som framhäver betydelsen av sjöfart och annan marin verksamhet. Förbundet grundades för 90 år sedan.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland