Hoppa till huvudinnehåll

Nanna Vainio vidare i EM – Ville Lång ut direkt

Nanna Vainio, februari 2016.
Nanna Vainios EM-turnering fortsätter. Nanna Vainio, februari 2016. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Nanna Vainio,vainio

Nanna Vainio är klar för den andra omgången i badminton-EM i Frankrike.

Vainio besegrade Jeanine Cicognini från Italien i två raka set (21-10 och 21-15) och är därmed klar för den andra omgången där hon på onsdag ställs mot grekiskan Irini Tenta.

EM är den sista kvalturneringen med tanke på en plats i sommarens OS i Rio de Janeiro. Vainio behöver framgång för att nå OS, och hon måste sannolikt även klara sig bättre än Airi Mikkelä.

Finlands andra damrepresentant Mikkelä inleder sitt EM genom att möta danskan Anna Thea Madsen på onsdag.

Herrarna ute

Finlands herrduo Ville Lång och Eetu Heino är däremot utslagen. Efter en pigg inledning förlorade Heino sin match mot Mattias Borg från Sverige med 1-2 i set (19-21, 21-10 och 21-13).

Lång hade inget att sätta emot Scott Evans i den första omgången. Matchen var över på 21 minuter och Lång förlorade i två raka set.

Ville Lång spelade förra veckan i en OS-kvalturnering i Tahiti och efter att han slogs ut i kvartsfinalen där satte han sig på flyget till Frankrike där EM spelas.

Och kanske hade den långa resan satt sina spår för han fick inte alls spelet att stämma mot Scott Evans från Irland.

Ville Lång åkte ut i kvartsfinalen i Finnish Open.
Ville Lång chanslös. Ville Lång åkte ut i kvartsfinalen i Finnish Open. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Ville Lång

Lång var inte alls på tårna då matchen började och Evans som ligger på 64:e plats på världsrankingen drog snabbt upp en stor lucka i första set. Efter den tunga inledning bättrade Lång på en aning men Evans tog hem första set med 21–13.

Andra set fortsatte på samma sätt som första och Evans dominerade stort. Igen fick han snabbt upp en stor lucka och Lång kunde inte utmana om segern. Evans vann det andra setet med 21–6 och avancerar nu vidare till nästa omgång.

Inför matchen hade Ville Lång och Scott Evans mötts sju gånger tidigare och Lång hade fyra segrar. EM var även för Lång den sista chansen att skaffa värdefulla rankingpoäng för att ta sig till sommarens OS.