Hoppa till huvudinnehåll

Lejonlotsen fick till slut tag på lugn Laine: ”Han var på gott humör”

Patrik Laine.
Patrik Laine kämpar om en plats i VM. Patrik Laine. Bild: Tomi Jokela / All Over Press Patrik Laine,Tappara,ishockey

Fyra spelare från FM-ligafinallagen kommer att ansluta sig till Finlands VM-förberedande trupp inom kort.

Från guldgänget Tappara får anfallstrion Patrik Laine, Jani Lajunen och Kristian Kuusela plats, medan målvakten Ville Husso ryms med i lejonens lägertrupp från finalförlorarna Helsingfors IFK.

– Alla fyra vet nu att vi gör de slutliga valen på söndag, och att de finns med i den grupp spelare som finns på förslag, säger Finlands förbundskapten Kari Jalonen till Yle efter onsdagskvällens träningar.

Några timmar före träningspasset hade Jalonen inte ännu fått tag på slutspelets bästa spelare Laine, men stunden före träningarna drog igång svarade supertalangen på lejonlotsens samtal.

– Han lät väldigt positiv. Han befann sig på Ikea på uppköp, inte ute och festade. Men han var på gott humör, berättar Jalonen.

”Han behöver lugn och ro”

Laine, 18, hade lämnat Tapparas guldfest tidigt, när de flesta övriga spelarna rände runt i Tammerfors som färska finländska mästare natten igenom.

– ”Pate” var med en stund, men sedan for han antagligen hem och sova. Det var slugt gjort, pojken har varit med om cirkus redan länge och behöver lugn och ro, säger Tapparas lagledare Petri Tuononen till Ilta-Sanomat.

– Han förstår säkert inte ännu att han är 18 år och därmed kommer in på baren, bjöd backen Teemu Aalto med glimten i ögat på en alternativ orsak till den tidiga hemfärden i Iltalehtis intervju.

Korrigerat: Jani Lajunens namn.

Läs också