Hoppa till huvudinnehåll

Är Laine redan klar för VM? ”Ska börja förbereda mig på fredagen”

Patrik Laine, Tappara, april 2016.
Patrik Laine har redan vunnit JVM-guld och det finländska mästerskapet. Patrik Laine, Tappara, april 2016. Bild: Tomi Jokela / All Over Press Patrik Laine

Patrik Laine levererade småkryptiska svar då han mitt under Tapparas guldkalas intervjuades om ett eventuellt VM-deltagande. Ynglingen själv verkar vara optimistisk.

Ännu har vårens hetaste namn inte anslutit sig till lejonens lägertrupp då han varit upptagen med att vinna ligamästerskapet med Tappara.

Under torsdagens festligheter i Tammerfors intervjuades Laine i Yles tv-sändning och det var en munter Laine som redan hunnit rikta sin blick mot landslaget.

– Jag har funderat mycket på VM och det är vad jag nu siktar på. Om jag platsar i laget så kommer jag att vara färdig och i full form.

Laine har redan hunnit tala en hel del med landslagsledningen, men vill inte avslöja om han redan fått det bekräftat att han kommer att vara med i den slutliga truppen.

– Jag ska börja förbereda mig på fredagen lite mer. Nog skulle det här ju bli en ännu otroligare säsong om jag skulle få avsluta den i vuxnas VM, då jag dessutom är så ung ännu, avslutar en leende Laine som fyllde 18 för bara en vecka sedan.

VM inleds den 6 maj.

Läs också