Hoppa till huvudinnehåll

Helomvändning för Inveon – sammanslagning med Prakticum?

Prakticum i Borgå
Prakticum utbildar närvårdare i Borgå. Prakticum i Borgå Bild: Yle/Carmela Walder andra stadiets utbildning

Det såg ut som om yrkesskolan Inveon skulle slås ihop med Point College, men samkommunstyrelsen för yrkesutbildningen i Östra Nyland väljer att förespråka att Inveon slås ihop med Prakticum i stället.

Styrelsen möttes på onsdag för att ta ställning till frågan om en samgång mellan Inveon och antingen Point College eller Practicum.

Utredaren Johan Söderberg, direktör för samkommunen för yrkesutbildning i Östra Nyland, har i sin rapport föreslagit en modell där Inveon införlivas i Point College.

Enligt honom skulle en samgång med Point College ge de bästa garantierna för att yrkesutbildningen ska kunna tryggas i regionen Östnyland i framtiden.

Styrelsen beslöt efter omröstning att gå en annan väg och föreslår att utreda en sammanslagning med yrkesutbildaren Prakticum.

Samkommunstämman kommer att avgöra frågan vid sitt möte den 14 juni. Ett slutgiltigt ja skulle innebära att utredningar för att skapa en ny skolstruktur inleds.

Läs också

Östnyland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik
  • Tipsa oss - var finns våra värsta vägar?

    Svenska Yle söker de sämsta vägarna i Svenskfinland.

    Guppiga vägar. Vägar med ojämn yta. Vägar med gropar. Våra vägar mår inte särskilt bra. Vägnätet förfaller sakta men säkert och klagomålen tilltar i takt med att bilar förstörs och säkerheten försämras. Men var finns de allra sämsta vägarna i våra trakter?

Nyligen publicerat - Östnyland