Hoppa till huvudinnehåll

Hörnflaggskastaren Sana: Det dummaste beslutet i mitt liv

MFF:s Tobias Sana.
Tobias Sana. MFF:s Tobias Sana. Bild: All Over Press Malmö FF,Tobias Sana

Tobias Sana har fortfarande ont i öronen och har huvudvärk en dag efter smällarskandalen i allsvenskan. Han ångrar att han kastade ”spjut” mot åskådare. Jag vill verkligen be om ursäkt, säger han.

Onsdagen blev en mörk dag i allsvenskan. Stormötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF stoppades efter att en smällare kastats in på planen med en kvart kvar att spela.

Sana träffades av smällaren och reagerade kraftigt: genom att kasta in hörnflaggan i publiken. Se ett klipp på händelserna här (SVT).

Nu bryter Sana tystnaden i en intervju på Malmö FF:s webbplats. Han har fortfarande inte hämtat sig och fördömer händelserna.

– Jag kan ta att vissa buar och förolämpar mig men det har gått över gränsen när någon försöker skada mig.

"Ska inte få förstöra min kärlek till fotbollen"

Incidenten har fått enorm spridning, dels för smällaren, men till en stor del också på grund av Sanas aggressiva reaktion.

Det tilltaget ångrar han djupt.

– Nu när jag kommit ur chocken känner jag att det var det dummaste beslutet i mitt liv. Det finns många ungdomar som ser upp till mig och jag vill verkligen be om ursäkt.

De flesta visade förståelse för Sanas reaktion, trots att den var aggressiv. MFF meddelar att klubben inte tänker straffa Sana, men påpekar att reaktionen verkligen inte var bra.

Nu vill Sana glömma händelsen och blickar framåt.

– Det var en person som gjorde det här. Han ska inte få förstöra min kärlek till fotbollen, säger han.