Hoppa till huvudinnehåll

Många fordon höll inte måttet under polisens övervakning i Horsbäck

Bilar på riksväg 25 i Raseborg vid övervakningskameran i Horsbäck.
Bilarna på bilden är inte kopplade till artikeln. Bilar på riksväg 25 i Raseborg vid övervakningskameran i Horsbäck. Bild: Yle / Pia Santonen rv 25

Trafikövervakningssektorn vid polisinrättningen i Västra Nyland övervakade under torsdagen (28.4) den tunga trafiken i Horsbäck i Ekenäs. Totalt 56 fordon kontrollerades varav 31 hade tekniska fel. Fyra långtradare var i så dåligt skick att de måste repareras innan de får trafikera igen.

I fem av fordonen hade chauffören brutit mot reglerna kring kör- och vilotider.

På riksväg 25 vid Mangård i Karis mötte en polisbil en motorcyklist som körde med en hastighet på 176 kilometer i timmen. Hastighetsbegränsningen är 100 kilometer i timmen. Motorcyklisten försökte fly undan polisen och accelerade upp till en hastighet på 210 kilometer i timmen.

Motorcyklisten misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och för att ha kört utan körrätt.