Hoppa till huvudinnehåll

Många vill inkvartera karnevaldeltagare

Närpes på plats på Stafettkarnevalen.
Närpes på plats på Stafettkarnevalen 2015. Närpes på plats på Stafettkarnevalen. Bild: Yle / Emma Nippala stafettkarnevalen 2015

Det strömmar in erbjudanden om att inkvartera deltagare i Stafettkarnevalen i Vasa. Både skolor och privatpersoner har hört av sig och erbjudit tilläggsinkvartering, men än har inte alla tak över huvudet.

Förra veckan meddelade organisationerna kring stafettkarnevalen att de behöver mera inkvartering. Alla svenska skolor i Vasa var redan bokade och anmälningarna blev fler och fler fram till anmälsningtiden gick ut onsdagen den 27.4.

De har nu fått erbjudanden från olika håll om tilläggsbäddplatser och frågan börjar få en lösning.

På torsdag eftermiddag tar organisationen kring stafettkarnevalen beslut om vilka alternativ man går in för.

- Vi har lovat meddela inom april hur det blir, säger Inger Nabb som är koordinator för den lokala organisationen i arrangörsföreningen Vasa Idrottssällskap, VIS.

Stor samarbetsvilja gör jobbet enklare

Stafettkarnevalens projektledare Jan-Erik Eklöf tycker att det är glädjande att även privatpersoner vill hjälpa till med inkvarteringen. Han påpekar dock att behovet handlar om ganska många bäddplatser per inkvarteringsställe, minst 30 stycken.

Även Inger Nabb tycker att det är glädjande att det finns en sådan samarbetsvilja och ett så stort intresse bland allmänheten att vilja göra stafettkarnevalen till ett lyckat evenemang.

Intresset har också varit stort att ställa upp som frivilliga funktionär på stafettkarnevalen.

- Vi har en lista med 204 namn på funktionärer. Det är stafettfunktionärer, funktionärer vid prisutdelningen och frivilliga som tar hand om försäljning och bespisning. Det har varit ett stort intresse och vi har inte behövt tigga om hjälp, säger Inger Nabb.

Över 200 skolor har anmält sig till stafettkarnevalen i Vasa. Det betyder cirka 11 000 starter på Karlsplan i Vasa den 20-21 maj.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten