Hoppa till huvudinnehåll

Sanders trappar ner sin kampanj

Bernie Sanders på ett valmöte i Erie, Pennsylvania 19.4.2014
Bernie Sanders på ett valmöte i Erie, Pennsylvania 19.4.2014 Bernie Sanders på ett valmöte i Erie, Pennsylvania 19.4.2014 Bild: EPA/DAVID MAXWELL Bernie Sanders,primärval,kampanjer,Kampanj för presidentval

I USA gör sig den demokratiske presidentaspiranten Bernie Sanders nu av med flera hundra kampanjarbetare. Det rapporterar New York Times.

I tisdagens primärval vann Sanders i Rhode Island över rivalen Hillary Clinton, men förlorade de fyra andra valen i Pennsylvania, Maryland, Connecticut och Delaware. Om inte ett under sker så har han ingen chans att segra över Clinton längre.

Ursprungligen arbetade ungefär 1 000 kampanjarbetare för Sanders. Enligt New York Times fortsätter nu bara drygt 300 av dem.

Enligt Sanders behövs det inte längre kampanjarbetare i de delstater där primärvalen är över. Det här tolkas som att Sanders vill förlänga sin kampanj, men att han inte längre förbereder sig för det egentliga presidentvalet.

Fokus på Kalifornien

Sanders kommer nu att fokusera främst på Kalifornien där det hålls primärval den sjunde juni.

- Om vi kan vinna den största delstaten i det här landet så kommer vi att sända ett verkligt budskap till det amerikanska folket, sade Sanders.

Han hoppas på att segra i Kalifornien och därigenom få en större genomslagskraft för sina synpunkter på demokraternas partikonvent i Philadelphia. Vid partikonventet den 25-28 juli utses demokraternas presidentkandidat formellt.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes