Hoppa till huvudinnehåll

Succémorgons turistbyrå: Karizfornia Kaverin - Karislåtn

Sagt om Karis: Jo nej, itt e det så hurja tarkka int!

Finlandssvenskarna vet för lite om varandra, okunskapen och fördomarna är många. Därför bjuder Christoffer Strandberg varje vecka på informativa inslag om olika orter i Svenskfinland baserade på egna erfarenheter, rykten och objektiva sanningar.

Lite fakta om Karis

  • Karis (Karjaa), Raseborgs stads festligaste del
  • Landskap: Vilda Västra Nyland
  • Grundad: dit kring 1300-talet
  • Folkmängd: ett schakk på ca 9000 pers
  • Sevärdhet: Pumpviken (under- och tillika ovanför ytan)

Succémorgons turistbyrå har nu besökt Raseborgs stads alla tre hjul. Ekenäs, Pojo och nu äntligen Karis.Turistbyrån lät denna gång de lokala förmågorna tala för sig själva och det blev en enastående hyllning till alla dem som inte har alla mumin i dalen, som saknar indianer i kanoten och för dem som inte är lådans vassaste bestick. I Karis är det inte så hurja tarkka, man är välkommen ändå!

Karis - lampan lyser, me ingen är hemma.

Nyligen publicerat - X3M