Hoppa till huvudinnehåll

Vasa kan drabbas hårt av Wärtsiläs nedskärningar

Wärtsiläs logotyp
Wärtsilä. Wärtsiläs logotyp Bild: Yle/Johan Gustafsson logotyper,Wärtsilä finland,wärtsilä

230 arbetsplatser på Marine Solutions och 40 arbetsplatser på Energy Solutions är hotade i Vasa då Wärtsilä inleder samarbetsförhandlingar den 3 maj.

För en vecka sedan meddelade Wärtsilä att man kommer att omstrukturera sin organisation, sin verksamhet och sina resurser för att anpassa sig till den försvagade situationen på marknaden för nybyggda fartyg och den svåra konkurrensomgivningen.

Planerna omfattar främst personalen globalt inom affärsområdena Wärtsilä Marine Solutions och Energy Solutions, men även stödfunktioner i de berörda länderna kommer att ses över som en del av den planerade omstruktureringen.

- För personalen är det verkligen tråkigt att vi måste vidta dessa åtgärder. Marknaden har försvagats mer än väntat och åtgärderna som vidtogs i fjol har inte varit tillräckliga för att väga upp situationen, säger Stefan Damlin, verkställande direktör för Wärtsilä Finland Oy i ett pressmeddelande.

Wärtsilä sysselsätter i Finland totalt cirka 3500 personer av vilka 2900 i Vasa, 350 i Åbo och 280 i Helsingfors.