Hoppa till huvudinnehåll

Yle svarar: Vega tar följande steg i höst

Kaj Backman.
Kaj Backman är programchef på Yle Radio Vega. Kaj Backman. Bild: Yle/Pia Lagus. kaj backman

Vegas betydelse för den finlandssvenska identiteten och kulturen behandlas i en VBL-insändare. Programchef Kaj Backman svarar.

Yle Radio Vegas betydelse för den finlandssvenska identiteten och kulturen uppmärksammas av K-G Backholm (VBL 22.4).

Radio Vega är ett av de viktigaste kitten för den lösa konstruktion som är Svenskfinland, både språkligt och kulturellt. Således finns det också i kanalens utbud en ansenlig mängd program vikta för det finlandssvenska, bland annat i form av visor och folkmusik. Vegatoppen förnyades vid årsskiftet och koncentrerar sig numera enbart på det finlandssvenska i musikväg.

I år är det 90 år sedan Yle inledde radiosändningarna. För den svenskspråkiga radion har dessa 90 år präglats av ständig utveckling och förnyelse, för att svara mot lyssnarnas kontinuerligt föränderliga behov. I höst, i samband med 90- årsjubileet, tar Vega följande steg på utvecklingens väg då en betydande del nytt innehåll lanseras. Då kommer vi också att stärka de regionala sändningarnas och innehållens närvaro på kanalen.

Kaj Backman
programchef, Yle Radio Vega och Yle X3M

Det här svaret publicerades i Vasabladet 28.4.

Läs också

Bolaget