Hoppa till huvudinnehåll

Förlorade sonen tillbaka – Filip Riska återvänder till Sport

Filip Riska, Lukko, 2014.
Filip Riska flyttar från Lukko till Sport. Filip Riska, Lukko, 2014. Bild: All Over Press Filip Riska

Efter åtta år på annat håll är Filip Riska tillbaka i Vasa Sport. Han gör därmed lillebror Erik Riska sällskap i örntröjan.

IFK Lepplax-fostrade Riska är nu klar för sin tredje sejour i Sport. Säsongen 2003-2004 spelade en ung center 26 matcher i Mestis och ett dussin till bland A-juniorerna.

Efter en första sväng i JYP vistades slitvargen två år i Vasa 2006-2008 och etablerade sig på Mestisnivå med 63 poäng (29+34) på 89 grundseriematcher.

Nu är Filip Riska tillbaka på Kopparön.

Hoppa över Twitterpostning

– Det är ingen hemlighet att jag känner varmt för Sport och Vasa, och jag har tänkt på att återvända en tid. Jag är verkligen lycklig över den här möjligheten, säger Riska i ett pressmeddelande.

– Laget ser i det här skedet väldigt bra ut och jag vill vara med och föra Sport till framgång. Jag försöker från kväll till kväll hämta med mig fysik, fajt och ledarskap både på isen och i omklädningsrummet.

"Hör till ligans bästa"

Riska har hört till trotjänarna i Lukko de fyra senaste säsongerna. De fyra åren före det höll Riska till i JYP, där han vann två FM-guld (2009 och 2012). Förutom gulden har han två brons på meritlistan, ett från JYP (2010) och ett från Lukko (2014).

– Fint att få en spelare som flyttade härifrån ut på världen tillbaka. Riska hör till ligans bästa i sin egen roll som defensiv anfallare och i boxplay. Han har en lysande arbetsmoral och kommer att vara en stor ledare i laget, säger sportchefen Markus Jämsä.

Filip Riska, 31, blir i Sport lagkamrat med fem år yngre lillebror Erik Riska. Filips kontrakt med Sport sträcker sig över de två följande säsongerna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport