Hoppa till huvudinnehåll

Leppävuori ny landslagstränare – gör comeback efter Lahtisskandalen

Full fart i de ryska skogarna i Chanty-Mansijsk 2015.
Finland har fått en ny landslagstränare i skidskytte. Full fart i de ryska skogarna i Chanty-Mansijsk 2015. Bild: EPA/ Sergei Chirikov / All Over Press Chanty-Mansijsk,skidskytte,Världscupen i skidskytte

Skidskytteförbundet har valt Antti Leppävuori till ny landslagstränare. Han ersätter Marko Laaksonen vid posten.

Leppävuori har tidigare fungerat som grenchef för skidförbundet och mellan åren 1995 och 1998 var han landslagstränare för våra skidåkare.

Leppävuori har inte varit aktiv inom toppidrotten sedan 2001 då han var tvungen att lämna posten som grenchef efter dopningsskandalen i samband med hemma-VM i Lahtis.

Kaisa Mäkäräinen meddelade på torsdagen att hon kommer att fortsätta sin karriär i ytterligare två år. Samtidigt sade hon att bakgrundskrafterna inom skidskytteförbundet verkar vara ”i skick” och syftade då med största sannolikhet på anställningen av Leppävuori till ny landslagstränare.

  • Sjöfrakten tänker grönare men förändringen sker långsamt

    Över hälften av företagen ser inga fördelar med miljötänk.

    Företagen inom sjöfrakten satsar på mer miljövänligare fartyg och teknik men förändringen sker långsamt. Den senaste rederibarometern som publicerades i onsdags visar att nästan hälften av de tillfrågade företagen inte ser några klara fördelar med att satsa på miljövänligare tonnage.

  • Sanna Marin i Davos: Kortsiktigt av näringslivet att glädjas åt uppvärmt Arktis

    Statsminister Marin mötte världsledarna i Davos.

    Mänsklighetens framtid står på spel i Arktis. Det var en formulering vid en paneldebatt i Davos om klimatförändringar och affärsmöjligheter i nord. Statsminister Sanna Marin har gjort sin debut på Världsekonomiskt Forum. På onsdagen puffade hon för Arktiska rådet i en paneldebatt med bland annat USA:s tidigare vicepresident Al Gore.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport