Hoppa till huvudinnehåll

Snart finns det båttillbehör på stranden i Nagu igen

Alex Henriksson
Alex Henriksson satsar på båtfolket i Nagu. Alex Henriksson Bild: Yle/Maud Stolpe alex henriksson

Ifjol somras jobbade Alex Henriksson i gästhamnen i Nagu och märkte att efterfrågan på olika slags båttillbehör var stor. Då fanns det ingen sådan försäljning här och det åtgärdar Alex Henriksson denna sommar.

Han har länge funderat på att öppna något eget och nu hittade han en vettig orsak att göra det. Hans nya firma öppnar alldeles invid gästhamnen 7 maj.

På frågan vad båtfolket behövde svarar Alex Henriksson kort och gott allt. Det kunde vara en meter rep, ett ankare eller bojkrokar eller vad som helst. Allt det här och lite till försöker han denna sommar se till att folk kan få också i Nagu gästhamn.

Det han inte själv har i lager kan han skaffa till följande dag. Det här ska han klara av tack vare en samarbetspartner i Åbo där leveransen går fort.

Kvällstid då hans butik är stängd ska han också kunna komma ombord och leverera det folk ska ha och hjälpa dem att installera det om det behövs. Butiken kommer han att ha öppen sju dagar i veckan under båtsäsongen.

Det han också har till salu, förutom båttillbehör, är lite badleksaker och olika spel som kan behövas för att hålla båtfolkets barn sysselsatta om det behövs.

leksaker
leksaker Bild: Yle/Maud Stolpe leksaker