Hoppa till huvudinnehåll

Fira Valborg och 1 maj med Svenska Yle!

ballongförsäljare utanför stadshuset i borgå 2015
Nu sjunger vi in våren! ballongförsäljare utanför stadshuset i borgå 2015 Bild: Yle/Stefan Härus 1 maj

Äntligen - nu blir det vår på riktigt! På Vårdberget i Åbo sjunger Brahe Djäknar in våren på Valborgsmässoafton och på 1 maj är det Akademiska Sångföreningen som hyllar våren traditionsenligt i Kajsaniemiparken i Helsingfors.

På Valborgsmässoafton sjunger Brahe Djäknar in våren på Vårdberget i Åbo. Konserten, som börjar kl.18.00, sänds direkt i Radio Vega, i Yle Fem och på Arenan. Konferencier för konserten är Maria Nylund.

Vi får också en pratstund med några gäster i publiken, bland annat Åbo Akademis rektor Mikko Hupa.

Maria Nylund som är konferencier i sändningen från Vårdberget i Åbo
Maria Nylund firar Valborg tillsammans med Brahe Djäknar på Vårdberget i Åbo på Valborgsmässoafton. Maria Nylund som är konferencier i sändningen från Vårdberget i Åbo Bild: Yle/Nina Bergman maria nylund

Akademiska sångföreningen sjunger in våren i Kajsaniemi på 1 maj

På söndag 1.5 sjunger Akademiska Sångföreningen traditionsenligt in våren i Kajsaniemiparken i Helsingfors. Radio Vega sänder direkt från parken kl.09.03-11.00. Programledare för sändningen är Benny Törnroos och Pia Abrahamsson. Kl.09.30 inleds Akademiska Sångföreningens konsert, som även den sänds i Radio Vega. Benny Törnroos är också konferencier för konserten.

Publiken är också välkommen att besöka Radio Vegas tält i parken. Vi bjuder på ballonger och tävlingar.

Benny Törnroos och Pia Abrahamsson
Pia Abrahamsson och Benny Törnroos sjunger in våren i Kajsaniemiparken på 1 maj. Benny Törnroos och Pia Abrahamsson Bild: Yle / Camilla Fagerholm radio vega

Tagga dina foton från firandet med hashtaggen #ylevappen så har du en chans att se just dina foton i vårt fotokollage på svenska.yle.fi!