Hoppa till huvudinnehåll

Julias bästa tips för volontärarbetare

Julia Bäck
Julia Bäck är hemkommen efter tio veckors volontärarbete på Fiji Julia Bäck Bild: Yle/Petter Sandelin julia bäck

I början av året åkte Julia Bäck iväg till Fijiöarna för att volontärarbeta i tio veckor. Med många erfarenheter rikare ger hon sina tips för de som funderar på volontärarbete.

Radio X3M snackade med Julia innan hon åkte iväg samt medan hon var på plats och bad vi henne summera sina erfarenheter av volontärarbete.

- Jag visste inte mycket om Fiji innan jag åkte dit. Det kändes som en spännande destination. IVHQ var volontärorganisationen jag valde att åka med. De var säkra och jag rekommenderar dem varmt till andra.

Ett omkullblåst träd och en bild på Julia Bäck som hugger av grenar på ett träd.
Julia hjälper till efter orkanen som drabbade Fiji i februari Ett omkullblåst träd och en bild på Julia Bäck som hugger av grenar på ett träd. Bild: Julia Bäck julia bäck

Konkreta tips

  1. Förbered dig på att allting inte kommer att gå “som på Strömsö”. Nånting kommer att gå snett. Frågan är inte om det händer, frågan är när det händer.
  2. Var modig och boka din flygbiljett. Det är det största steget. Efter det ordnar sig allting på ett eller annat sätt.
  3. Var noggrann med vilken volontärorganisation du väljer. Hör dig för med andra volontärer och vilka intryck de har fått av organisationen.

Det här var inte Julia Bäcks sista volontärresa. Hon vill gärna åka iväg på nya äventyr. När och till vilket land är ännu inte bestämt.

Nyligen publicerat - X3M