Hoppa till huvudinnehåll

Stökig valborgsnatt

Polisbil med framdörren öppen.
Polisbil med framdörren öppen. Bild: Yle/Bubi Asplund polisfordon,polisen

Det varma valborgsvädret höll polisen sysselsatt hela natten. Det förekom fler fall av rattfylleri och misshandel än under vanliga veckoslut.

Helsingforspolisen meddelar att berusade människor och störande beteende hållit polisen sysselsatt. På räddningsverket fick man omkring 250 brådskande larm då det vanligtvis kommer omkring 150. Det rörde sig också en stor mängd berusade ungdomar på stan och på efternatten måste Brunnsparken utrymmas eftersom det blev för stökigt.

Nattens allvarligaste misshandelsfall inträffade i Åbo, där två människor blev knivskurna och skadades allvarligt. Tre personer fördes till sjukhus på grund av knivskador. Polisens häkte var fullsatt redan före midnatt.

I Tammerfors avbröt polisen en demonstration som inte hade anmälts på förhand. En del av demonstranterna kastade ballonger med målarfärg mot poliserna, eller försökte sparka poliserna. Nio personer greps. Sammanlagt noterades 15 fall av misshandel i Tammerfors.

Också i Uleåborg var valborgsmässoafton livligare än normalt med över 200 larm.

Polisen i Östra Finland hade förberett sig med dubbel bemanning och det förekom många fall av våld i hemmen och rattfyllerifall. Vid fyratiden på natten började läget lugna sig.

Två personer dog i Norra Savolax då en bil körde av vägen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes