Hoppa till huvudinnehåll

Tenkanen fyra i Hyéres – Ruskola/Cedercreutz nu helt OS-klara

Tuula Tenkanen representerar Finland i OS i Rio.
Tuula Tenkanen representerar Finland i OS i Rio. Tuula Tenkanen representerar Finland i OS i Rio. Bild: Vesa Koivunen/SPV Tuula Tenkanen

Tuula Tenkanen klarade sig bäst av de finländska seglarna i världscupregattan i Hyéres. Tenkanen kom på fjärde plats i Laser radial-klassen.

Tenkanens placering i medaljstarten var sexa, vilket betydde en fjärde plats i sammandraget.

Tenkanen kom på andra plats i den första starten för dagen som ströks från resultaten eftersom vindhastigheten blev låg och starten drog ut på tiden. Utan strykningen hade hon slutat trea.

- Vindstyrkan var tio meter per sekund i början av den första starten men vinden mojnade mitt i allt. Därför kom vi för sent i mål, berättar Tenkanen i förbundets pressmeddelande.

Joonas och Niklas Lindgren slutade på nionde plats i 470-klassen. Tuuli Petäjä-Sirén placering i RS:X-klassen var tionde.

OS-biljetten klar för Ruskola/Cedercreutz

Noora Ruskola och Camilla Cedercreutz var Finlands bästa båtlag i 49erFX-klassen i Hyéres. På söndag fick de veta att deras plats i Finlands OS-lag är definitivt klar.

- Vi bestämde i tisdags i samband med OS-valen att det bättre båtlaget på basen av resultaten i Hyéres får representera Finland vid OS, konstaterar Mika Kojonkoski som är chef för Toppidrottsenheten vid Finlands Olympiska Kommitté.

- Kampen mellan två duktiga båtlag slutade i Nooras och Camilla seger. Med detsamma blev Finlands OS-trupp i segling klar. Den består av sex båtlag och åtta idrottare.

Finlands OS-seglare i Rio

Tuula Tenkanen, Laser radial
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X
Noora Ruskola och Camilla Segercreutz, 49erFX
Joonas och Niklas Lindgren, 470
Tapio Nirkko, Finnjolle
Kaarle Tapper, Laser

Läs också