Hoppa till huvudinnehåll

BSS står värd för stor juniorregatta utanför Borgå

Olli Patrakka tävlar för Borgå Segelsällskap.
Olli Patrakka är en av Borgå segelsällskaps unga löften. Olli Patrakka tävlar för Borgå Segelsällskap. Bild: Borgå Segelsällskap olli patrakka

Optiregatta Hannun Kannu, ett av årets största juniorseglingsevenemang arrangeras på Emsalö under morsdagsveckoslutet.

Över 120 juniorseglare anländer till Seikkailulaakso på Emsalö under morsdagsveckoslutet för att delta i en regatta arrangerad av Borgå Segelsällskap (BSS).

Det är en av årets viktigaste tävlingar för Finlands bästa optimistseglare, nämligen den första kvaltävlingen för dem som strävar efter en plats i Finlands representationslag.

Träningsläger utanför Emsalö inför Optiregatta Hannun Kannu.
Tävlingscentrum ligger vid Seikkailulaakso på Emsalö och banområdet utanför på Orrbyfjärden. Träningsläger utanför Emsalö inför Optiregatta Hannun Kannu. Bild: Borgå Segelsällskap hannun kannu

Hela 90 seglare deltar i kvaltävlingen. Dessutom ordnas en deltävling i kadettklassen, det vill säga för dem som ännu tränar kappsegling. I denna tävling deltar 30-40 seglare.

Aktiv juniorverksamhet

BSS juniorverksamhet har vuxit kraftigt under de senaste åren. För tillfället har föreningen ungefär 50 aktiva juniorer, varav ett tiotal hör till den finländska toppen i sin egen klass.

BSS har tidigare arrangerat deltävlingar för optimistkadetter och Zoom8-ranking.

Juniorer på BSS träningsläger.
Juniorer som tog del i BSS träningsläger inför Optiregatta Hannun Kannu. Juniorer på BSS träningsläger. Bild: Borgå Segelsällskap borgå segelsällskap

Regattan har fått sitt namn Optiregatta Hannun Kannu, efter BSS tidigare juniorchef som gick bort ifjol efter en kort tids sjukdom.

Enligt segelsällskapet är evenemang ett ypperligt tillfälle att bekanta sig närmare med juniorsegling.

Förutom själva tävlingen dukas det också upp för morsdagsbrunch på tävlingscentret söndagen den 8 maj klockan 10-13.

Veckan därpå den 12 maj klockan 18 ordnas även ett informationsmöte för nya juniorer vid BSS i Kugghamn.

Läs också