Hoppa till huvudinnehåll

Korrepodden är här!

Svenska Yle Nyheters korrespondenter Daniel Olin, Christian Vuojärvi och Ingemo Lindroos
Svenska Yle Nyheters korrespondenter Daniel Olin, Christian Vuojärvi och Ingemo Lindroos Svenska Yle Nyheters korrespondenter Daniel Olin, Christian Vuojärvi och Ingemo Lindroos Bild: Yle korrespondenter,korrepodden

Det senaste tillskottet i Svenska Yles podcastfamilj är Korrepodden, där våra korrespondenter i Bryssel, New York och Stockholm diskuterar aktuella händelser och gläntar på dörren till sina jobb. I det första avsnittet får vi bland annat vet vilka knep de tar till för att få intervjuer.

- De är våra öron och ögon utomlands, och spelar en ovärderlig roll i vår utrikesrapportering, säger Mette Nordström som basar för utrikesredaktionen och också för den nya poddsatsningen.

Huvudpersonerna i Korrepodden är Daniel Olin som jobbar som Europakorrespondent, vilket betyder att han förutom EU-politiken i Bryssel också rapporterar från nyhetshändelser i hela Europa.

Christian Vuojärvi är korrespondent i USA med utkiksplats i New York, medan Nordenkorrespondenten Ingemo Lindroos i Stockholm har alla våra nordiska grannländer som arbetsfält.

- Många är nyfikna på hur korrespondentjobbet fungerar bakom kulisserna och därför varvas diskussionen om aktuella händelser med inblick i den verklighet som korrespondenterna upplever på sina respektive stationeringsorter, konstaterar Nordström.

I premiäravsnittet får vi bland annat höra om segregerade förorter i både Belgien och Sverige och om hur diskussionen förs om terrorhoten, och om hur man i USA ser på utvecklingen på den gamla kontinenten. Men också om vilka av våra korrespondenter som har mest nytta av att bekänna varifrån de kommer.

Prenumerera på podden