Hoppa till huvudinnehåll

Över 60 döda i turkiska attacker mot IS i Syrien

Turkiska militärfordon på väg mot den syriska gränsen nära staden Kilis som har utsatts för många dödliga raketattacker från Syrien under det senaste året
Turkiska militärfordon på väg mot den syriska gränsen nära staden Kilis som har utsatts för många dödliga raketattacker från Syrien under det senaste året Turkiska militärfordon på väg mot den syriska gränsen nära staden Kilis som har utsatts för många dödliga raketattacker från Syrien under det senaste året Bild: EPA/DENIZ TOPRA Turkiet,Kilis

Turkiska artilleri- och drönarattacker mot jihadistgruppen IS i Syrien har krävt 63 dödsoffer under det senaste dygnetm hävdar en turkiska armén.

Minst sex fordon förstördes i artilleriattacker mot jihadistmål drygt tio kilometer från den turkiska gränsen, enligt militärkällor i Turkiet.

Därefter angrep fyra obemannade drönare jihadistmål i Syrien.

De turkiska attackerna var en hämnd för upprepade raketattacker från Syrien mot den turkiska gränsstaden Kilis.

Turkiet anklagar IS för attackerna och har regelbundet angripit jihadister på andra sidan gränsen, sedan de första turkiska attackerna mot IS ifjol somras.

Turkiet har redan fått luftvärnsraketer av USA som nu också överväger att bygga upp ett missilbatteri nära Kilis för att få slut på raketattackerna mot Turkiet.

Eldupphöret i Damaskus förlängs

Den syriska regeringen bekräftar samtidigt Rysslands besked om ett tillfälligt eldupphör i och omkring Damaskus förlängs med ytterligare två dygn.

Eldupphöret inleddes i fredags och förlängdes på söndagen med ett dygn.

Ett liknande eldupphör infördes i provinsen Latakia på fredagen och Ryssland och USA förhandlar som bäst om eldupphöret kunde utsträckas även till staden Aleppo.