Hoppa till huvudinnehåll

Fullt krig i Aleppo medan fredstrevare fortsätter

Spåren efter en raketattack från rebellsidan i regimkontrollerade delar av Aleppo 11.4.2014
Spåren efter en tidigare raketattack från rebellsidan i regimkontrollerade delar av Aleppo Spåren efter en raketattack från rebellsidan i regimkontrollerade delar av Aleppo 11.4.2014 Bild: EPA/SYRIAN ARAB NEWS AGENCY Aleppo,Syrien,rebeller,raketvapen

Tiotals människor har dödats eller skadats i en rebellattack mot regimkontrollerade delar den syriska staden Aleppo. Också ett sjukhus träffades.

Enligt Syriska människorättsobservatoriet har åtminstone ett tjugotal människor dödats i regimkontrollerade centrala delar av Aleppo i raket- och granatbeskjutning från rebellsidan.

Både den statliga syriska medier och den syriska armén har bekräftat de dödliga attackerna, men dödssiffrorna varierar.

Enligt uppgifter från läkare i Aleppo ska åtminstone fyra människor ha dödats och över 30 skadats då ett sjukhus träffades av en raket från rebellsidan.

Raketbeskjutningen mot sjukhuset var del av en större rebellattack där många fler människor dödades och ett 70-tal skadades i regimkontrollerade kvarter. Den syriska armén hotar med vedergällning.

Under den senaste veckan har ett sjukhus och flera kliniker i rebellkontrollerade delar av Aleppo utsatts för regeringsstyrkornas flygräder.

Eldupphör i Aleppo "under de kommande timmarna eller dagarna"

Medan blodig beskjutning och förödande flygräder fortsätter i Aleppo pågår försöken att rädda eldupphöret i Syrien, att få det att omfatta också Aleppo och att blåsa liv i fredssamtalen.

I dag hölls ett möte i Moskva mellan Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov och FN:s Syriensändebud Staffan de Mistura om situationen i Syrien.

Utrikesminister Sergej Lavrov och FN:s specialsändebud Staffan de Mistura i Moskva på tisdagen 3.5.2016
Utrikesminister Sergej Lavrov och FN:s specialsändebud Staffan de Mistura i Moskva på tisdagen Utrikesminister Sergej Lavrov och FN:s specialsändebud Staffan de Mistura i Moskva på tisdagen 3.5.2016 Bild: EPA/MAXIM SHIPENKOV Sergej Lavrov,Staffan de Mistura,Syrien,Moskva,Ryssland

Efter mötet sade sig Lavrov hoppas att man kan utlysa ett nytt eldupphör också i Aleppo under de kommande timmarna eller dagarna.

Enligt uppgifter både från Ryssland, USA och FN så har man gjort vissa framsteg i de förhandlingar som pågått på olika håll under den allra senaste tiden.

Det tyska utrikesministeriet uppger att det ska hållas ett möte i Berlin i morgon med syriska oppositionsledare om hur fredssamtalen kunde gå vidare.

Läs också