Hoppa till huvudinnehåll

Iltalehti: Injektionsnål hittad i kött från Snellman

Köttdisken i en matbutik
Injektionsnålen har hamnat i köttet i samband med vaccinering. Köttdisken i en matbutik Bild: Yle/Arja Lento matbutik

En familj i Imatra upptäckte en avbruten injektionsnål i en bit griskött från Snellman. Iltalehti rapporterar om fyndet som gjordes i måndags.

Det vakuumförpackade grisköttet tillreddes som pulled pork och avnjöts av ett sällskap på fyra vuxna och ett sexårigt barn. Det var då man på måndagen åt resterna av middagen som nålen upptäcktes.

- Jag trodde att det var en bit ben eller brosk jag bet i, men då jag skar upp köttet så var där en 2,5 centimeter lång spets av en injektionsnål, berättar personen som vill vara anonym.

Köttet var osaltat, så det är inte fråga om en nål som använts för att spruta in saltlösning i köttet med. Läsaren tror därför att det måste vara en veterinärnål som har brutits av i samband med en vaccination.

Snellmans vd beklagar

Snellmans verkställande direktör Juha Sarkkinen säger att om det är spetsen av en injektionsnål så har den troligen gått av på svingården då grisen har vaccinerats. Han säger att då sånt här händer så märker veterinären djuret så att saken tas i beaktande i slakteriet. Köttet passerar under behandlingen också en metalldetektor.

- Såna här fall är ytterst sällsynta och det här är det enda fall jag kan erinra mig under de två senaste åren. Givetvis är det här mycket tråkigt för konsumenten, säger Juha Sarkkinen till Iltalehti.

Nålspetsen har sänts till Snellman för vidare undersökning.