Hoppa till huvudinnehåll

Konstrundans konstnärer presenteras

Kristina Isaksson är en av de deltagande konstnärerna i Konstrundan 2013.
Kristina Isaksson var en av de deltagande konstnärerna också i Konstrundan 2013. Kristina Isaksson är en av de deltagande konstnärerna i Konstrundan 2013. Bild: Yle/Jonas Blomqvist kristina isaksson

Om fyra månader är det dags för årets Konstrunda, då man kan besöka konstnärer i deras ateljéer.

Nu kan man bekanta sig med årets Konstrundandeltagare på evenemangets webbplats.

Varje deltagare har sin egen presentationssida med mer detaljerad information om dem. På sidorna finns bilder och karta där besöksplatsen är utmärkt.

Det finns också vägbeskrivningar mellan de olika konstnärerna, så man lätt kan planera sin egen konstrunda, till exempel med en tur från ateljéer i Pargas, via Lillrödjan, Tjuda, Pettu och Gamla Prästgärden i Kiikala till stenmejeriet i Somero. Eller en annan tur från Pemar, via Kustö och Kärsämäki, ända till Jurmo på Åland.

Konstrundan 2016 infaller 2-4.9 i Finlands tvåspråkiga regioner. Det är i år nionde gången Konstrundan ordnas.

I Åboland och sydvästra Finland deltar: Milla Karppinen, Kristina Isaksson, Antero Kare, Teija Lehto, Lenita Söderlund, Riikka Niittonen, Mari Metsämäki, Mirva Kuvaja, Jill Christiansen, Arja Maarit Puhakka, Pirjo Lautiainen, Nora Paakkanen, Marika Jensen, Seija Honkanen, Margarita Rosselló Ramón, Leena Pylkkö, Armi Nurminen, Seppo Lagom, Elina Ruohonen, Pirkko-Liisa Topelius, Helena Tuura, Heli Konttinen, Laura Miettinen, Arita Emilia Wilhelmiina Mäkelä, Pipa Hytinkoski, Helena Sundberg, André Peterdi, Jenny Puputti, Osuuskunta Turun Tuulenpesä, Britt-Marie Smeds, Cornelius Colliander, Helena Hartman och Teija Puranen.

Läs också