Hoppa till huvudinnehåll

The Puffets - Se mig

Gruppen The Puffets består av Lucas Norrholm, Julius Långbacka och Zacharias Olin, Viktor Westerlund och Oliver Granberg. The Puffets deltar i MGP med låten "Se mig".

Alla i gruppen kommer från Åbo och är 12 år gamla. De går alla i Sirkkala skola. Killarnas har alla olika musiksmak. Julius favoritband är One direction och Zacharias tycker bäst om Flo Rida. Lucas lyssnar helst på house-musik medan Viktor och Oliver gärna lyssnar på pop och rock.

Gruppen kan delvis tacka musikern Sam Fröjdö för att låten blev till. Sam Fröjdö leder klubben Rockskolan i Åbo och föreslog att killarna skulle göra en låt till MGP. Fröjdö berättar att medan han gick ut på ett kort ärende, skrev killarna låten så gott som färdigt. Låten handlar om en kille som vill att en flicka skall se honom. Läs texten till låten här nedan.

Om The Puffets vinner MGP, så bjuder Julius klassens flickor på en bussresa och Oliver lovar att dammsuga hela huset hemma. Zacharias tänker färga håret vitt och tänker övertala de andra i bandet att göra likadant.

The Puffets.
The Puffets. Bild: Yle/ Kimmo Räisänen mgp2016

"Se mig"

Jag tittar på henne i smyg
hon ser det inte, vet inte om mig
jag önskar jag inte var så blyg
jag önskar jag vågade säga hej

Jag stiger på bussen hemåt
hon sitter där bak och bara stirrar
jag mår som en gungande båt
vad ska jag säga jag bara irrar

Se mig, se den jag är
se mig jag finns ju här
jag vill va' nära dig
hör mig, svara mig

Hon stiger ut ur bussen
jag undrar var hon bor nånstans
jag tänker på den där pussen
som om den på riktigt fanns

Hon tappar en slant, och jag dyker ner
jag plockar upp den, och ropar hej
hon tittar mig i ögonen och ler
åh äntligen ser hon mej

Se mig, se den jag är
se mig jag finns ju här
jag vill va' nära dig hör mig,
svara mig

Se mig, se den jag är
se mig jag finns ju här
jag vill va' nära dig hör mig,
svara mig

Jontti ringde upp killarna under deras pizzakväll för att berätta nyheten om att de är med i MGP.

Vinnarlåten blir musikvideo

Som pris kommer årets vinnare att få en musikvideo av vinnarlåten. Vinnaren kommer själv att få vara med i videon. Se fjolårets vinnarvideo här.

Camp MGP

Finalisterna och dansarna träffar varandra för första gången 7 juni då alla sammanstrålar i Helsingfors, för att åka vidare till ett fyra dagar långt MGP-läger i Karis. På lägret tar finalisterna del av flera workshops där de tillsammans med proffs inom sång, musik och scenkonst, jobbar vidare på sina låtar och uppträdanden.

Dansarna övar koreografier till låtarna tillsammans med en koreograf.

Finalisterna och dansarna träffar också tv-teamet för att planera färger, stil och kläder för den direktsända tv-finalen i oktober.

Lägret slutar med en show för deltagarnas familjer där finalisterna och dansarna visar upp sina låtar och koreografier. Det är alltså ett mini-MGP, men utan poängräkning.

MGP-skiva och musikvideo

Även i år kommer det att släppas en cd-skiva med MGP låtarna. Skivan produceras av Finlands Svenska ungdomsförbund, FSU.

Tv-final

Den direktsända finalen går av stapeln lördagen den 8 oktober på Yle Fem och på Arenan.

MGP är ett samarbete mellan Finlands Svenska ungdomsförbund och Yle.
Mera information om MGP fås av:
Oskar Koivumäki (FSU), tfn 050-502 0434 eller e-post Oskar@fsu.fi
eller av Sam Stäuber (Yle) 040-860 3841 eller e-post sam.stauber@yle.fi

Mer från programmet

Läs också

Familj

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP